f
ABOUTU

O Design Office

The Space
Building a spatial narrative
2023
An assembly of sculptural forms translates the concept for The Space 공간 , a Korean hair salon. We were experimenting with forms, lighting and colors to create an interesting juxtaposition of physical elements and hues of colors. Our objective is to build a confident spatial narrative for the client’s brand.

Along the shopfront stands two soft sculptural walls that partially conceal the view into the interior, inviting customers to enter through the space between both walls. We steered away from the typical glass shopfront within shopping malls, inviting curious footfalls while providing some privacy to customers in the salon.

The overall interior atmosphere and aesthetic is characterized by spacing and composition of forms, using light and shadow to highlight their relationships. In line with this concept, the shampoo space behind the reception was created to allow openings for ambience light to filter in, as customers rest to enjoy their hair wash in comfort and privacy.

Client: The Space 공간
Location: 100 Tras Street, Singapore
Project Team: Timo Wong, Priscilla Lui, Greg Chin
Photography: Don Wong