f
ABOUTU

O Design Office




O Design Office creates spaces with thoughtful consideration of human experience. We are driven by the conviction to create better spaces that inspire people to work happy, play freely and live well.




LIKEABLES 
Exhibition by Studio Juju
2024
We created the spatial layout for the LIKEABLES exhibition by Studio Juju at the Peranakan Museum, Singapore.

Studio Juju’s furniture pieces are presented on squarish low platforms that are aligned along the linear gallery, individually paced between the architectural columns. Studio Juju’s Chocolates sculptures are spaced out to punctuate each display area, creating a rhythmic viewing experience.

The display surfaces are made of untrimmed 4ft x 8ft birch plywood, and elevated by compressed wood pallets, all of which will be reused and repurposed.

Client: Studio Juju
Location: Peranakan Museum, Singapore

Photography: Studio Periphery
The Space
Building a spatial narrative
2023
An assembly of sculptural forms translates the concept for The Space 공간 , a Korean hair salon. We were experimenting with forms, lighting and colors to create an interesting juxtaposition of physical elements and hues of colors. Our objective is to build a confident spatial narrative for the client’s brand.

Along the shopfront stands two soft sculptural walls that partially conceal the view into the interior, inviting customers to enter through the space between both walls. We steered away from the typical glass shopfront within shopping malls, inviting curious footfalls while providing some privacy to customers in the salon.

The overall interior atmosphere and aesthetic is characterized by spacing and composition of forms, using light and shadow to highlight their relationships. In line with this concept, the shampoo space behind the reception was created to allow openings for ambience light to filter in, as customers rest to enjoy their hair wash in comfort and privacy.

Client: The Space 공간
Location: 100 Tras Street, Singapore
Project Team: Timo Wong, Priscilla Lui, Greg Chin
Photography: Don Wong
Still House
Community under one roof
2020

Inhabiting one of the most beautiful conservation shophouses in Singapore, Still House is a co-living space that consist of four distinct suites. We designed the interior of the house to reflect the liveliness of the street, and as a respite from the eclectic neighbourhood of Joo Chiat.

Furniture such as the dining table, shelves and bed frames in the house were custom designed to unify the various suites. The combination of colors and materials create a light-hearted atmosphere, hoping to enliven the communal living environment.

Client: Figment

Location: Koon Seng Road, Joo Chiat, Singapore
Project Team: Timo Wong, Priscilla Lui, Greg Chin
Curated Artist: Wu Yanrong (Migratory Birds) Photography: Studio Periphery